Saturday, August 28, 2010

Adun Kerdau kawin lagi selepas dua bulan kritikal

TEMERLOH: Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Kerdau Datuk Zaharuddin Abu Kassim, 63, yang kritikal dimasukkan ke Institut Jantung Negara (IJN) Mei lalu sehingga menimbulkan spekulasi pilihan raya kecil (PRK), akan menamatkan zaman dudanya selepas hari raya ini.

Akhbar The Star melaporkan, Zaharuddin akan berkahwin dengan wanita yang berusia 30 tahun lebih muda daripadanya, Rozlifah Ahmad, 33, after Hari Raya.

“Sudah empat tahun saya bersendirian selepas pemergian isteri saya dulu. Sekarang saya jatuh cinta semula, dengan izin tuhan,” katanya ketika menyampaikan bantuan kepada anak-anak yatim dan elaun ketua-ketua kampung dalam Dun Kerdau.

Pada Mei lalu, Zaharuddin dimasukkan ke wad di IJN berikutan kondisi kritikal dan tidak sedarkan diri akibat komplikasi barah usus sehingga menimbulkan spekulasi diadakan PRK bagi Dun berkenaan.

Zaharuddin yang bersyukur kerana ditemukan dengan Rozlifah, dikatakan kini sedang merancang satu tarikh “hari besar” bagi perkawinannya dan menambah lima orang anaknya telah merestui perkawinannya itu.

Zaharuddin yang masih menerima sesi rawatan fisioterapi secara regular mula bertugas semula bulan lalu dan menghadiri sehari sidang dewan undangan negeri baru-baru ini.

Pada pilihan raya lepas, Zaharuddin mengalahkan calon PAS Hassanuddin Salim dengan majoriti 1,615 undi.1 comment:

  1. baca ni, rasa berbunga semula harapan di dada...

    ReplyDelete