Wednesday, December 14, 2011

Awas wanita, gambar anda boleh dibogel!

Ini maklumat baru dan sangat berguna.

Kepada pengguna-pengguna internet wanita semua terutamanya penggemar facebook, diharap berhati-hatilah agar tidak menjadi mangsa kepada orang yang tidak bertanggung jawab yang boleh memaparkan seluruh tubuh anda!

Zaman sekarang kita semua pun sudah tahu memang ramai editor yang mahir dalam menggunakan software Photoshop ini. Tetapi, sekarang ada tools editor x-ray di dalam Photoshop boleh membuat gambar anda berpakaian akan menjadi bogel atau nampak bertelanjang.

Jadi bagi wanita, dinasihatkan agar janganlah upload gambar anda di facebook atau di mana-mana laman sosial dengan keadaan penuh seperti gambar di atas. Ambillah gambar dari atas dada dan ke atas. Dan juga, jangan pakai baju putih kerana editor akan lebih senang untuk edit gambar anda.

Sila kongsikan dengan kawan-kawan anda yang lain!


Sumber: http://paaduu.com/


14 comments:

 1. weii... owang laki pun jangan bagi gambar penuh, nanti nampak anu, owang tahu saiz kita bape bape.... hahaha. Malu woiiitt!

  ReplyDelete
 2. Betul Anon 2.12 tu...ha ha ha kelakar tapi serious..

  ReplyDelete
 3. macam2 hal lah ..nak kimat dah dunia ni.. makin maju, makin hancur lah manusiaaaaaaaa

  ReplyDelete
 4. karut..mana ada la

  ReplyDelete
 5. Gambar ni mmg boleh dibogelkan... tapi ada beberapa syarat yang membolehkan gambar ni dibogelkan... kalau ikut x-ray yg paling basic sekalipun, gambar tu kena diambil dgn flash dan resolution yang tinggi... pakaian org dlm gambar tu pun mesti pakaian yang cerah...
  salah satu cara utk membogelkan org dalam gambar ni adalah dengan bermain dengan brightness dan contrast gambar...

  saya berkongsi sebagai panduan.. salam

  ReplyDelete
 6. alamak...nie mcm aq pon nak delete gambar aq kat fb takut nampak taik lalat kat anu ihhiihhi

  ReplyDelete
 7. Terima kasih rakan-rakan pengulas sekelian.
  Semua ulasan saya anggap terbaik.

  Saya tidak menyangka sebegini sambutannya untuk topik ini.

  Walau bagaimanapun, yang baik kita jadikan tauladan dan buruk jadikan sempadan...

  ReplyDelete
 8. tuan punye diri dlm gmbar nie redha x gmbarnye dibuat contoh ?

  ReplyDelete
 9. barang tipu semua tuuu tgk saiz gambar diatas ada nampak ke tak sama....pandang betulx..........tu semua diorg crop je la....huhhhh

  ReplyDelete
 10. mana ner boleh buat... itu itu pakai healing tool or clone stamp gambar lain... tak penah pulak ada tools editor xray dalam psd.... nak kencing kaki kencing ker?

  ReplyDelete
 11. fitnah akhir zaman...

  ReplyDelete
 12. Ders no such thing in a photoshop..as a designer..i use photoshop everyday to do editing..ritenow..we haf Cs6 which are d latest version..photoshop has no such thing to scan rite into the body..unless..they cut n paste someone else body...dats all..so dont simply believe dis article ..

  ReplyDelete