Saturday, May 28, 2011

Umno ganggu program Bob Lokman dengan karaoke

Program Santai bersama Bob Lokman yang dijadualkan berlangsung di simpang masuk Jengka 19 petang ini, dijangka akan diganggu dengan pertandingan karaoke anjuran Umno, yang diadakan hanya bersebelahan lokasi yang dirancang.

Santai bersama Bob Lokman ialah salah satu program yang dirancang dalam Himpunan Warga Felda PAS Pahang 27 dan 28 Mei anjuran Badan Perhubungan PAS Pahang dan Lajnah Tanah PAS Pusat, bertujuan bagi menyantuni generasi kedua Felda dan golongan muda.

Bob Lokman, penulis lirik lagu paling popular itu, dijangka akan menyertai program Talk-Show. Turut serta ialah Ketua Srikandi Keadilan Siti Aishah Shaik Ismail dan diakhiri dengan minum petang bersama Haji Mohamad Sabu.

Menurut salah seorang jawatankuasa penganjur, Umno telah mula meletakkan barangan keperluan karaoke mereka pagi ini bagi tujuan provokasi dan sengaja mahu mengganggu program Bob Lokman.

5 comments:

  1. ceramah vs karaoke !!! mana yg menang agaknya???

    ReplyDelete
  2. Ish...orang sibuk ceramah dia sibuk nak karaoke..kalau nak tau,Bob Lokman lagi advance...ada set karaoke untuk disewakan lagi!
    UMNO takut tembelang felda menipu peneroka terbongkar la tu...Aku sempat juga merisik pasal waris peneroka yang dituduh mencuri dikebun sendiri tempohari.Terkejut aku!!Mejistret hukum denda RM2000?Nasib baik tak masuk penjara!MasyaAllah...salah makan ubat kot Mejistret tu?Ke...sengugut tengah datang bulan masa hukuman dijatuhkan?Tak pun pakai spender yang sama 5-6 hari tak ganti ganti hinggakan wap 'tu' naik kepala.Sampai tak boleh nak fikir buah sawit kira kira 30 tandan seberat 3 tan.Tak masuk akal langsung!Dah tu khabarnya duit barang kes hilang.Apa bende ni?Harap saudara Mazlan Aliman follow kes tu.Suruh polis bawa lori barang kes kekilang sawit yang sama,isi 30 tandan sawit sepertimana yang dituduh dan timbang.Lepas tu letakan lori diatas alat penimbang,isi sawit yang baru dituai sehingga beratnya sama dengan timbangan asal dan kira semua jumlah sawit tu.
    Tak habis habis nak memperbodohkan peneroka!Patutnya polis,DPP dan Mejistret yang terlibat dalam kes tu dituduh oleh SPRM membuat pertuduhan palsu diMahkamah.
    Sedar la sikit..Ketua UMNO Bahagian ke yang bayar gaji dia orang?Felda ke yang bayar gaji dia orang?Gaji yang diterima bukan dari pembayar cukai?Kuasa dari mana yang diaorang dapat untuk menyiasat,mendakwa dan menghukum pesalah?Kuasa dari Tok Batin ke dari Yang DiPertuan Agung?

    ReplyDelete
  3. Anak Peneroka Jengka 19May 30, 2011 at 9:25 AM

    kami dengar Ahmad Maslan sendiri yg hantar set karaoke tu ke Jengka 19 utk ganggu program himpunan peneroka bersama anak muda tu. Umno dan Felda dah jadi huru hara dan haru biru takut anak muda Felda bangkit menjatuhkan kerajaan BN. tu yg mereka meracau tak kira langgar jer mana adab dan budaya tak kira tata susila lagi. Walaupun org dah dapat nilai mana lebih baik antara tazkirah dan penerangan utk masa depan dgn berkaraoke sampai langgar waktu sembahyang dan lupa diri!

    ReplyDelete
  4. dunia akhir zamn!!!!

    ReplyDelete
  5. bodo puak2 umno ngok ni...

    ReplyDelete