Thursday, May 6, 2010

Lagi pelajar lahirkan bayi dalam tandas

Gejala remaja pelajar melahirkan bayi tidak lagi sekadar menghinggapi warga kota, malah kini telah melarat kepada generasi kedua Felda pula.
Di Felda Jerangau, Dungun, Terengganu, seorang pelajar Tingkatan Empat telah melahirkan bayi dalam tandas di Pusat Kesihatan di tanah rancangan tersebut semalam (Rabu).
Fenomena ini sudah tentu amat merunsingkan pihak yang tidak ingin melihat maksiat terlaknat ini berleluasa kerana di pihak berkuasa tidak kelihatan sebarang usaha serius bagi menanganinya.

Menurut agensi berita Bernama, pelajar tersebut pada mulanya pergi ke klinik berkenaan pada jam 11 pagi dengan ditemani jirannya setelah mengadu sakit perut dan sebaik tiba di klinik, remaja terbabit dilaporkan ke tandas dan bersalin di dalam tandas terbabit.

Kejadian yang menggemparkan pesakit di klinik itu disedari oleh orang ramai yang lalu berhampiran tandas terbabit apabila ternampak air bersama darah mengalir keluar daripada tandas berkenaan.

Mereka yang bertindak membuka tandas menemui pelajar berkenaan berlumuran darah dalam keadaan lemah bersama seorang bayi.

Pelajar yang bersekolah di sebuah sekolah menengah di sekitar Dungun itu kemudian dihantar ke Hospital Hulu Terengganu untuk mendapatkan rawatan bersama bayinya.

Pemangku Ketua Polis Dungun ASP Alias Abu Bakar ketika dihubungi mengesahkan kejadian itu.

No comments:

Post a Comment