Wednesday, January 11, 2012

Bob Kuman pula mahu sertai PAS

Sudah lebih seminggu sambutan tahun baru 2012 yang diadakan di Dataran Shah Alam meninggalkan satu fenomena yang hebat. Sambutan meriah yang turut dihadiri oleh artis-artis yang 'jiwa' mereka dekat bersama gerakan Islam.

Rupa-rupanya masih ramai lagi artis-artis di luar sana yang ingin bersama-sama dalam gerakan Islam ini. Walaupun menjalani kehidupan yang serba-serbi menyeronokkan - sentiasa bersosial dan berhibur.

Namun apabila mereka kembali ke rumah dan berfikir, ramai di antara mereka yang merasakan ada kekosongan dalam diri mereka. Antara artis yang mengkagumi Ust Azhar Idrus adalah Bob Kuman.

Bob Kuman atau nama sebenarnya Husni Mohd Rawi memperolehi nombor telefon Ust Azhar Idrus daripada Zizan dan telah menghubunginya baru-baru ini ketika berada di dalam hospital.

Mengakui telah mengikuti siri kuliah dan ceramah Ust Azhar Idrus melalui internet sejak setahun yang lalu, akhirnya beliau berjaya bercakap dan berbual dengan Ust Azhar Idrus sendiri.

Di dalam perbualannya itu, Bob menyampaikan hasrat hati ingin berada bersama-sama dalam gerakan dalam Islam tetapi sentiasa ada halangan.

Lebih menarik lagi, beliau turut memaklumkan bahawa bapanya sendiri merupakan penyokong kuat PAS suatu ketika dahulu dan pernah di rumah mereka menjadi markaz PAS.

Berdasarkan sambutan dan sokongan yang diterima oleh Ust Azhar Idrus daripada kalangan artis, Ust Azhar telah menyeru kepada orang ramai supaya berdoa kepada Allah, semoga membuka hati orang-orang hiburan seperti ini supaya peminat-peminat mereka akan turut mengikuti jejak langkah mereka (artis) yang ingin mendekati kepada Islam.

http://paspasirsalak.blogspot.com

2 comments:

 1. Alhamdulillah....
  Kita samna sama memberi sukongan moral kepada Bob yang kurang sihat sejak kebelakangan ini.
  Harap Blogger ini ujudkan satu tabung begi penderma yang ikhlas memberi sumbangan bagi merengankan Bob menanggung kos perubatannya kerana pada tahun lalu tersiar diTV ketika Bob berada dihospital kelihatan dia amat sedih apabila terpaksa menanggung kos rawatan..
  Dengan cara ini akan menarik lebih ramai ummah yang akan menyertai PAS yang bakal dikenali sebagai parti kebajikan juga InsyaAllah...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Satu saranan, cadangan yang sangat baik...

   Delete