![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjEZzRvA8hfFZ5wRh2EgWrTvohf9wPw6WILFYhTPy_0KmyXJdDlGmrj2m3Js0LY_aYoVFC-iQ4ncKyaePcqeWxgHvmOdRd1BiJHq_JSrJpqsUYxZDXSSYbUqfh0un0V3AsiRLBnP0djr8iA/s320/papaya.jpg)
Betik kaya dengan vitamin A, vitamin C dan juga kalium. Selain itu terdapat kalsium, besi, tiamin, riboflavin dan niasin dalam betik. Jumlah kalorinya sangat rendah. Kesemua nutrien yang terdapat di dalam sebiji buah betik dapat membantu mengurangkan risiko kanser, penyakit jantung dan strok.
Cara yang terbaik untuk menikmati buah betik yang menyegarkan ini adalah dengan cara memotongnya kepada dua, buangkan biji hitamnya dan potong memanjang.
Betul saudara Armouris... maklumat saya ambil dari sana
ReplyDelete